Perşembe

HURMALI BEBEK MUHALLEBİSİ

irmikli muhallebi tarifi


Kerem için en sık yaptığım tarif heralde irmikli muhallebilerim.
Hem yapılışı pratik, hem besleyici hem de Kerem tadından hoşlanıyor.
Pirinç unu kof kilo yaptığından ve pek bir besleyiciliği olmadığından kaşık maması ihtiyacımız olduğunda hep irmiğe yöneldim.
Bebeklerimizin enerji için karbonhidrata ihtiyacı var bu ihtiyacı biz tam buğday ekmeği, makarna ya da irmikle karşılıyoruz.
Genelde akşam yemeğini çok iyi yemediği akşamlar yatmadan biraz önce pişiriyorum.
Hurma içinde B1 ve B2 vitaminleri sayesinde karaciğeri güçlendirir. Bol miktarda kalsiyum ve fosfor içerir kemikleri güçlendirir. Kansızlığa iyi gelir. İşte şeker yerine kullanılabilecek bebek mamalarının doğal tatlandırıcısı hurma (8AY+) :) Bugün bu yüzden tarifin başrolü! Ama siz isterseniz bu tarifi hurma yerine farklı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.

Hurmalı İrmikli Bebek Muhallebisi Tarifi
  • 1 Çay bardağından bir parmak eksik keçi sütü (İnek sütüde olabilir.1 yaş öncesi için su kullanılmalı.)
  • 2 Tatlı kaşığı irmik
  • 1 Adet kuru hurma
  • 1 Adet ceviz
  • 2 Adet fındık
  • 2 Çay kaşığı kadar harnup pekmezi
Bir kaseye sütümüzü alıp irmiği ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp bir kaç dakika kısık ateşte tutuyoruz. Pişen muhallebiyi bir kaseye alıp biraz ılımasını beklerken bir hurmayı minik minik doğruyoruz. Cevizleri ve fındığı dövüyoruz. Ilıyan muhallebiye hurmayı cevizi ve fındığı ekliyip karıştırıyoruz. En son biraz harnup pekmezi ekliyoruz. Pekmezin miktarını ayarlarken, hurmada muhallebiye tat vereceğinden çok tatlı olmamasına dikkat ediyoruz. İşte hepsi bu kadar :)
 Hurma yerine kuru incir, kuru üzüm, muz, armut veya ceviz yerine badem vs  kullandığım oluyor. Siz de muhallebi ölçülerine bağlı kalarak bu mamayı bebeğinizin damağına göre çeşitlendirebilirsiniz.

Bebişlere Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder