Salı

KEREM'İN 18. AY DOKTOR KONTROLÜ VE GELİŞİMİ

bebek doktoru ankara
27.02.2017

Sarı kuzumun 18. ay doktor kontrolüne dün gittik. (27.02.2017) Normalde 4 Eylül doğumlu olduğundan 4 Mart'a denk geliyordu ancaaaak Kerem son 3 gündür biraz huysuzdu. Özellikle bezini açtırmak istemiyor ve bez değişimleri sırasında ağlıyordu. Ben de pimpirikli bir anne olarak üzerime düşeni yaptım ve Pazartesi iş çıkışı koşa koşa doktorumuz Engin bey'in kapısını çaldık.
Aklımda binlerce soru, yazdığım senaryolara inanamazsınız! İdrar yolları enfeksiyonundan kalça çıkıklığı ihtimaline kadar her şey aklıma geldi kanım dondu :)) Şu an bunları yazarken bile kendime  gülüyorum. "Yok yahuuu? Taze anne misin sen? Bu ne telaş sanki Kerem 40 günlük" :)

Dört gün erken gitmiş olduğumuz 18. ay rutin doktor kontrolümüzde öğrenmiş olduk ki bizim oğlumuz bildiğin büyümüş. "Ben bireyim, ben erkeğim." tavırları başlamış. Yani bez değiştirirken karşılaştığımız tepkiler bir büyüme atağıymış. Sanırım bizim sarı kuzu 2 yaş sendromunun sinyallerini erkenden vermeye başladı. :) Doktorumuz bu duruma tepki vermememizi önerdi ve bir hafta içinde geçeceğini söyledi. Rutin muayenenin dışında idrar yollarında bir sorun olduğundan şüphelendiğimden, evet süphelendiğimden çünkü doktoru böyle bir sorun olmadığını gözlemlese de benim içimin rahat etmesi için idrar tahlili verdik. Neyse ki her şey temiz çıktı.

ankara bebek doktoru


18. Ay Ölçümleri;
  • Boy: 88 cm
  • Kilo: 12.1 kg
  • Baş çevresi: 49 cm
Persentil Değerlerimiz; 


Kerem, 543 günlük.
Boy persentili %97- %99 arasında.
Kilo persentili %75 - %85 arasında.
Persentil tabloları bebeğinizin ayına göre gelişimini gösteren tablolardır.

Rutin kontrollerimizde bu sayısal verilerden sonra doktorumuzla Kerem'in ruhsal ve motor gelişimi hakkında sohbet ediyoruz. Kelime gelişimi başaralı, bu ayda kendini ifade etmek için sürekli kullandığı kelimeler: Anne, baba, dede, annca (amca) ,deyde (yani teyze), mama, meme, dey (yani gel), vuuuu (süpürge), hala, dadı (dayı), aakkabı (ayakkabı), ııı ııı (hayır), hı hı (evet), nanane (anneanne), möö (inek), meee (koyun), üüü üüürüüü (horoz), baaadee (badem,muhabbet kuşunun ismi), hav hav (köpek), atttdaa (gezme,park), baam (düşme), ıııhhhgghh (kaka) :))))

En sevdiği kahvaltılıklar: Zeytin, domates
En sevdiği çorba: Tarhana
En sevdiği yemek: Köfte
En sevdiği meyveler: Elma, muz, çilek
En sevdiği sebze: Bezelye,havuç
En sevdiği atıştırmalık: Antep fıstığı
Hiç hayır demediği besinler: Kefir, süt, yoğurt
En sevdiği hayvanlar: Köpek, kedi
En sevdiği eşyası: Emzik 

Bu arada emziğiyle yavaş yavaş vedalaşmamız lazım artık :) Kendimizi hazır hissettiğimizde bıraktıracağız. Uykuya emzikle daldığı için şu an hala kendimde o savaşma gücünü bulamıyor ve öteliyorum.

Kitap okumaktan çok hoşlanıyor. Kitap bulamadığında eline geçirdiği bütün dergi, kağıt vs hepsini kendi kendine homurdanarak okuyor. Çok mutlu oluyorum. Hatta dün doktorda sonuç göstermek için beklerken sonuç kağıdını aldı başladı yine kağıdın üzerinde parmağını gezdirerek bıdı bıdı konuşmaya :) Evet (sözde)  bir şey okurken bir de parmağını yazılarda gezdiriyor :))

Boyalarıyla ve arabalarıyla oynamayı seviyor. En çok parka ve markete gitmeyi seviyor. Alışveriş yapmaktan ilginç bir şekilde mutlu oluyor :)) Ona yeni birşeyler aldığımızda (oyuncak, ayakkabı, boya kalemi farketmez ne olursa) genelde hediye paketi ile veriyoruz. Heyecanlanarak açıyor ve ııımmmhh diyor çok güzel anlamında :)

Dans etmekten ve ona şarkılar söylememden hoşlanıyor. Şimdilik :)

Sulu her şeyi, ellerini yıkamayı, dişlerini fırçalamayı, banyo yapmayı, yüzmeyi, su ile hazırlanan aktiviteleri çok seviyor. Her çocuk gibi en çok parkı görünce heyecanlanıyor, elimizi bırakarak oyuncaklara doğru koşuyor. Dönmek istemiyor dikkatini başka yere çekip uzaklaştırmazsak, parktan ayrılmamak için ağlıyor.

Kime düşkün? Tabii ki babasına :) Ama doktorumuz artık annesiyle aşk yaşayacağı dönemler başladı diyerek dün beni mestetti :) Ağlarken bile baaabaaa baa diye ağlıyor yahu! Yok artık seni ben doğurdum çocuk kendine gel! 

Hayattaki 18. ayından geleceğe notlarımız şimdilik bunlar oğlum.

Ömrün uzun, bahtın güzel olsun.

Gözlerin hep bugün gibi ışık ve mutluluk saçsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder