Cuma

KEÇEDEN MAGNET YAPIMI

keçe diş magneti


Merhaba :)

Kerem'in diş buğdayı partisindeki (diş buğdayı partimiz için tık tık ) her detayı kendim hazırladım, tıpkı doğum günü partisinde de olduğu gibi :) (Kerem'in doğum günü partisi için tık tık

Çocukluğumdan beri böyle işlerle uğraşmaktan büyük keyif alırım zaten ama Kerem için hazırlıyor olmak daha bir keyifli.

Keçe magnetler bu ara bayağı tutuluyorken ben de size evde kendiniz nasıl keçeden magnet hazırlayabilirsiniz, diş figürü üzerinden giderek anlatmak istedim.


Öncelikle ince keçelerden ihtiyacımız olan renkleri alıyoruz. Bizim keçe magnetimiz için mavi lacivert ve sarı renklere ihtiyacımız vardı, sadece üç renk kullandık. Ankara'da yaşayanlar kendi hazırlayacakları her türlü magnete ilişkin malzemeyi Ulus'ta bulunan Suluhan'dan rahatlıkla temin edebilirler. Keçeden magnetleri yapmaya başlarken hangi şekli verecek olursak olalım ilk iş kalıp çıkartmak. Biz diş şeklinde magnetler yapacağımız için bir mukavva üzerine diş çizip kalıp çıkarttık, sonra elde etmek istediğimiz magnet sayısının iki katı kadar mavi keçelerin üzerine yerleştirerek aynı tipte dişler çizdik. İki katı kadar çiziyoruz çünkü içini dolduracağız.

Aynı şekilde bir kalıp da magnetimizi hazırlarken kullancağımız papyon için ve  bir kalıp da taç için çiziyoruz. Siz de yapmak istediğiniz keçe magnette bulunan detaylara göre kaç şekle ihtiyacınız varsa ona göre önce kalıplarınızı çıkarın sonra hepsini tek tek çizin ve kesin.

Diş şeklindeki keçeleri kestikten sonra ön yüzlerine dikiş ipi ve iğnesiyle göz ve ağız yaptık. Bundan sonraki aşama birleştirme aşaması. İki diş şeklinde keçeyi alıyoruz. Öne ağız göz çizdiğimiz keçe denk gelecek şekilde bir kenarından muntazam bir şekilde dikmeye başlıyoruz. Tam olarak kapatıp bitirmeden önce kalan açıklıktan içine dolgun duracak kadar elyaf yerleştiriyoruz. Kalan açıklığı da dikip kapatıyoruz. 

Yanakları dudak kalemiyle yapabilirsiniz. Ben dudak kalemini hafif dokundurup parmağımla dağıtarak yaptım. Sonra birkaç küçük boncukla papyonu ve tacımızı da iliştiriyoruz. En son arkasına sıcak silikonla mıknatısları ekliyoruz ve ta ta ta taaaam. Keçeden magnet operasyonu tamamdır :)

keçeden magnetkeçe magnet



Gelen misafirlerinize hediye etmeden önce daha şık görünmesi için yukarıdaki resimde olduğu gibi  etiket çıkarıp ambalaj da hazırlayabilirsiniz :)  Tarif ettiğim şekilde hazırladığınız keçeler magnet olmak zorunda da değil tabiiki; belki anahtarlık belki başka bir dekoratif obje olarak da tasarlanıp kullanılabilir. Ama hepsinin temelinde yapım aşaması bu şekilde olacaktır.

Hatıralar, emek verilen hatıralar olduğu zaman daha kıymetli değiller mi? Hem de elleriniz böyle tatlı şeyler üretmek ile meşgulken emin olun ruhunuz da dinlenecektir :)

E o zaman kolay gelsin.

Bu yolla kendiniz rahatlıkla hazırlayabileceğiniz birkaç örneği buraya bırakıp kaçıyorum :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder