Salı

KEREM İLE İLK YAZ TATİLİ

bebekle tatile bavul hazırlama

Bknz: Çekirdek aile olarak çıktığımız ilk uzun soluklu tatil...

Bknz: Bebekle tatil...

Bknz: Aman efendim işte bir şarkı dinledim, gaza geldim "İyi gelmez mi hiç deniz havası bir göz oda bulur sokarız başımızı bi' de açarız radyoyu yol nereye biz oraya" kafasında olamayacağınız tatil şekli :) Ha ben yine bağlasalar durmam o ayrı :) Ama minik yavru için önceden planlamanız gereken detaylar olduğundan "hadi kalk gidelim hemen şu anda" yapamıyorsunuz.

Bknz: Çok dinlenemeyip çok da eğlenemeyeceğinizi düşündüğünüz ama aslında kafanızda birkaç şeyi hallettikten sonra hiç de öyle olmayan tatil...

Hani dedim ya öyle "hadi hemen kalkıp gidelim" şeklinde ani ya da çılgın kararlar alamasanız da bebekle tatil bizim için gerçekten çok keyifliydi.


bebekle yaz tatili

Öncelikle yer seçmemiz gerekiyordu. Seçim kriterlerine gelecek olursak: :)


  • Çok sıcak olmamalı, 
  • Serin hiç olmamalı,
  • Rüzgar esmemeli,
  • E denizi kum ve sıcak olmalı ve tabii ki temiz olmalı,
  • Sahili zaten çok önemli,
  • Otelin ve havuzunun hijyeni önem sırasında baş sırada...
  • Denize sıfır olursa gerektiğinde odaya girip çıkmak kolay olur, denize sıfır olmalı,
  • E Kerem ek gıda alıyor 10 aylık olacak tatil zamanı o zaman bebekler için uygun öğünler bulabileceğimiz bir yer olmalı,
  • Acil bir durum olursa doktora eczaneye hemen ulaşılabilir olmalı,
  • Sivrisinek problemi olmamalı,
  • Bebek yatağı olmalı,
  • Gezgin bir yaz tatili değil de otel tatili planlıyorsak madem otelin bir de mini club aktiviteleri olmalı ki arada nefes alalım :)
(Biz Haziran sonu olduğundan henüz kavrulmamış sıcaklıkta olan deniziyle, sahili kum olan, ayrıca denizi mavi bayraklı olan Side'yi seçtik.)


bebekle tatil önerileri

Yer seçtikten sonra gerisi kolay diyemeyeceğim; asıl önemli hazırlıklardan biri de bebeğin valiz hazırlığı :) Emin olun sizinkinden çok daha büyük bir valiz çıkacak ortaya :) Sürekli kullandığı vitaminleri ve ateş düşürücü gibi acil durumlarda kullanılacak ilaçları valize yerleştirmek ilk işim oldu. Sonra bütün bebekler için organik içerikli paraben içermeyen güneş koruyucular da valize ilk konulması gerekenlerden ki, bir de Kerem zaten bembeyaz bir bebek biz yazın parka giderken bile O'nu güneşin zararlı etkilerinden korumak için krem kullanıyoruz. Geçen sene güneş ürünlerinde hipp i tercih ettik çok da memnun kaldık. Bu sene yine HİPP aldım bir de ek olarak laroche-posey 'in ürünlerini edindik onları deneyeceğiz.

bebekle tatil
slipstop
Bebek valizine havuz kenarında hem ayaklarını rahat ettirecek hem de kayma düşme gibi kazaları engelleyecek havuz ayakkabıları eklemek şart. Bizim tercihimiz slipstop.
Kerem'in valizine ayrıca bol bol kıyafet, zıbın, bebek bezi, şampuan aldık. Bir havuz deniz için, iki de normal şapka koyduk.
Ayrıca Kerem'i güneşten koruyacağımız saatlerde odaya kapanmamak ve Kerem'in de bizim yanımızda gölgede eğlenebilmesi için bir şişme havuz edindik. Havuzu şişirip içine deniz suyu ekleyip birkaç top oyuncak vs atıp gölgede Kerem'in güzel vakit geçirmesini sağlamış olduk.
Yüzerken kullanması için mayo aldım ama henüz bezli bir bebek olduğundan onlardan çok huggies'in havuz bezlerinden kullandık ve çok da rahat ettik.
Valizdeki alışılmışların dışında kesin edinin diyebileceğim püf noktaları toparlarsak;

  • Şişme havuz
  • Slipstop
  • Havuz şapkası
  • Gölgelikli yüzme simidi (baby float)
  • Güneş koruyucu krem
  • Havuz bezi
  • Uv mayo (öğlen sıcaklarında odaya gitmek istemezseniz)


havuz bezi
bebekle tatil önerileri

Sanırım şimdi neden öyle kafa nereye biz oraya yapamadığımızı anlamışsınızdır :) Ama hemen gözünüz korkmasın çünkü sanırım hayatımda geçirdiğim en keyifli tatillerden biriydi. Kerem yüzmekten hoşlanır mı derken tam bir su kuşu çıktı çocuğun içinden :) Öyle ki akşam bile yürüteciyle koşup koşup havuza atlamaya çalışıyordu :)) Sudan hiç çıkmak istemedi.

bebekle tatıl onerileriside bebekle tatil



















Sabahları kalkınca kahvaltıya iniyor, kahvaltımızı yaptıktan sonra havuz ya da deniz kenarına gidip 12:00-12:30 a kadar yüzüp eğleniyorduk. Yemek salonundan yanıma Kerem için ara öğün alıyordum bunun için Kerem'in valizine kapaklı mama tabaklarından da koymuştum.Sonra öğle yemeğine geçiyorduk. Güneşin etkili olduğu öğle vakitlerinde Kerem'in de uyku saati olduğundan o genelde şezlonglarda uyudu :) Bu arada Serdar'la nöbetleşe yüzdük. Hatta ön şezlonglarda olduğumuzda Kerem uyurken uyandığını görebileceğimiz için ikimizin birden girdiği de oluyordu.

Kerem'in uyumadığı vakitlerde baby clupta vakit geçiriyorduk. Zaten hemen akşam üstü oluyordu ve tekrar Kerem ile birlikte havuz deniz keyfi yapıyorduk. Sonra da hemen akşam oluyordu. Duşumuzu alıp akşam yemeğine iniyor yine otelde veya civarinda vakit geçiriyorduk. Akşam dokuzda "Kerem uyuyacak odaya çıkalım" durumumuz olmadı hiç. Genelde bebekli aileler öğlen ve akşam uyku saatlerini odada geçiriyorlardı, sanırım bu yüzden bebekli tatilin zor ve sıkıcı olduğunu düşünüyorlar. Akşam da Kerem bebek arabasında uyuyordu. Zaten uyumlu bir bebek olduğundan açıkcası biz hiç zorlanmadık :)


Ben tüm izinlerimi doğum izni olarak kullandığımdan dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilip Kerem ile ilk yaz tatilimizi yaşama fırsatımız oldu. Ama bayramlarda oteller genelde kalabalık olduğundan bir daha bayramda bu tarz bir tatil planlayacağımı sanmıyorum. Bütün tatil boyunca zorlandığımız tek kısım dönüş yolu oldu maalesef. Side'den Ankara'ya 10-11 saat gibi bir sürede dönebildik. Bu sürede Keremi oyalamak baya zorladı bizi. Bu yüzden eğer bebeğinizle uzun bir araba yolculuğu yapacaksanız sık sık mola vermenizi ve yanınıza mutlaka onu oyalayabilecek bol bol oyuncak kitap vs almanızı öneririm.
Bir yaşına kadar Kerem'e özellikle her ayın 4'ünde, ay dönümlerinde konsept bebek fotoğrafları çekmeye çalıştım. Temmuz'un dördünde de otelde olunca ve tatilimiz bayramda olunca ortaya otel odasında anca böyle bir fotoğraf çıktı :)

konsept bebek fotografları

Tatilde unutamayacağımız birçok keyifli an oldu evet ama hem korkup hem çok güldüğümüz anı otele daha doğrusu odaya girer girmez yaşadık. Odamıza girdik Kerem'i park yatağına koyduk hemen balkona çıkıp bi etrafı görelim mis gibi havayı içimize çekelim dedik, öyle de yaptık. Ama balkondan tam çıkacaktık ki bir baktık kapı kapalı açılmıyor meğer otomatik kilitleme sistemi varmış. Serdarla biz balkonda Kerem içerde yataktayken kilitli kaldık mı? :)) Kerem ağlamaya başladı mı?! :)) Elimiz ayağımıza dolandı! Önce balkondan birilerine bağırmayı falan düşündük ama neyse ki hiç yanımdan ayırmadığım telefonum benimleydi :) Hemen internetten otelin numarısını bulup lobiye bağlandık ve bizi kurtarmalarını istedik "Bebek odada yalnız kaldı çabuk koşun ağlıyor" dedik :)) Neyse ki birkaç dakika süren macera bu şekilde kahkalarla sonuçlandı :) Ve otel personeli gelip bizi kilitli balkondan kurtardı.


Otel bebek dostu bir otel olduğu için çoğunluk bebekli ailelerdi. Oradan güzel insanlarla tanışıp arkadaşlık ettik. Böylece Kerem'in de birçok arkadaşı oldu. Her tatilde olduğu gibi günler çok çabuk geçti ve Ankara'ya dönme vakti hemen geldi. Bu güzel tatilimiz de burada bitti :) Darısı bu seneye inşallah. Gerçi Kerem artık ayaklandığı için beni yine aldı bir telaş, ben en iyisi gidip uzun listeler hazırlamaya başlayayım :)

Kalın sağlıcakla




 Merak edenler için;

Kerem'in fötr şapkası: H&M
Kerem'in köpek balıklı şapkası: LCW
Yüzme simidi: Baby float
Güneş Kremi: HİPP
Havuz ayakkabısı:Slip stop
Havuz bezi:Huggies
Otel: Sentido Turan Prince
Papyonlu çorap: Penti
UV mayo:Decathlon
Mama önlüğü: Mother Care

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder