Salı

TAZE YABAN MERSİNİ (BLUEBERRY)

blueberryyabanmersini


Merhabalar :)

Yaban mersinin faydaları saymakla bitmez :) Bende alışveriş sırasında denk geldikçe Kerem için alıyorum. Süper marketlerin hepsinde taze halini bulabilmek çok mümkün değil malesef ama Makro Centerlar'da oluyor arayıp bulamayanlara duyurulur :)

Bebeğiniz yaban mersinini kuru olarakta tüketebilir yalnız taze halinde antosiyanin aktif olarak yaşıyor. Kurutulduğunda ise etkisini kaybediyor. Antosiyanin kırmızı ve mor meyvelerde bulunan renk verici maddedir. Ve bu madde güçlü bir antioksidan olduğundan vücuttaki zararlı maddelerin yayılımını önler beyni geliştirir. C vitamini ve lif yönünden de zengin olan taze yaban mersinini mevsiminde bebeklerinize bol bol sunabilirsiniz.



Bebeklerinizle birlikte sizde tüketin çünkü  taze yaban mersininin vücuda yararları epey fazla;
  • Kan şekerini düzenler,
  • İdrar yollarını temizler,
  • Göz dostudur,
  • Kalp hastalıkları riskini azaltır,
  • Kanserden korur,
  • Doğal bir antideprasandır,
  • Kabızlık, bulantı ve mide kramplarına iyi gelir.
Yalnız burada şöyle bir detayı belirtmeliyim yaban mersini taze tüketilirse kabızlığa iyi gelir. Ancak kuru yaban mersini tam tersi kabızlık yapabilir.

Yaban mersinini atıştırmalık olarak normal tüketebileceğiniz gibi yoğurtlarınızı tatlandırmak içinde kullanabilirsiniz. Taze yaban mersini ile hazırlanan bir çok güzel kek ve kurabiye tarifi var. Benimde Kerem için taze yaban mersini kullanarak hazırladığım şekersiz bebek keki tarifime link'e tıklayarak ulaşabilirsiniz :)






1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum ve bu bayramın hepimize sağlık, sıhhat ve mutluluk getirmesini diliyorum.

    Sağlıklı beslenme ve düzenli spor yaparak bazı bitki ve meyve çaylarını içmek kilo vermeyi hızlandırıyor.

    Yabanmersini çayı; kan şekerini dengeliyor ve antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerden arınmamızı sağlıyor. Zayıflamaya yardımcı olan çaylar hakkındaki yeni yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kilo-vermeye-yardimci-5-cay/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil