Pazartesi

BEBEKLER İÇİN KİTAP TAVSİYELERİ

Merhabaaaa :))


Bugün size Kerem için aldığımız, gün içinde ve geceleri yatmadan önce okuduğumuz, resimlerini incelediğimiz, Kerem'in elinden düşürmediği birkaç kitap önerisi yazmak için buradayım.

Umarım bu yazım bebekler için kitap tavsiyesi sorularınıza naçizane toplu ve faydalı bir cevap niteliğinde olur.

Bebekler için (0-3 yaş aralığında) ne gibi kitaplar alınabilir? Kesinlikle herkesin edindiği ilk sözcükler, renkler, sayılar kitapları zaten klasik.Yalnız bunları tercih ederken de gerçek fotoğraflı (hayvanlar eşyalar vs) ve kelimelerin İngilizce karşılıklarının da yer aldığı kitapları tercih etmenizi önerebilirim.
Aslında temel sözlük görevi gören eğitici kitaplardan mutlaka edindikten sonra geriye kalan hikaye tarzı kitaplarımızı seçerken çok kalıplara bağlı kalmanıza gerek olmadığını düşünüyorum.
Bebeğinizin duygusal zekasının gelişimi de matematiksel ve görsel zekası kadar önemli, bunun için bu tarz hikaye kitaplarını da es geçmemeniz gerekir. Önemli olan bebeğinizin dikkatini canlı tutabilecek büyüklükte eğlenceli resimler içermesi. Benim özellikle dikkat ettiğim ikinci bir nokta ise içinde canavar vs gibi fazla hayali, ileride korku oluşturabilecek kelimelerin geçmemesi.

Demek istediğimi şöyle özetleyeyim: Örneğin "Karanlıktan Korkan Baykuş" kitabını şu an tercih etmem çünkü Kerem'in böyle bir korkusu şimdilik yok. Durduk yerde eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyelim değil mi? :) Ha ama olur da ileride korkarsa, bunu eğlenceli bir şekilde yenebilmek için tercih edeceğim bir kitap olur.

Şu an aslına bakarsanız bizim kitaplarımızın genel hikayesi "yemek" olmalı :) Yine bir diş dönemi ve bu yüzden yemek konusunda çok seçici ve mızmız Kerem ile başbaşayız 10 gündür çünkü :)
Bu yüzden hemen kütüphanesine yeni kitaplar ekledik. Bebekler için kitap önerilerime bu iki kitap ile başlayabilirim: "Aç Tırtıl." Diğer bir kitabımız da "Haylaz Timsah Dişlerini Nasıl Fırçalar?"



Aç tırtıl zaten klasikleşmiş, efsaneleşmiş çocuk kitaplarından biri. Haylaz timsahımız da diş fırçalamaya özendiren içinde büyük eğlenceli resimler olan bir kitap.

Bebekler için tavsiye edebileceğim diğer bir kitap türü sesli kitaplar olacaktır. Hala sesli oyuncaklarla aralarının çok iyi olduğu (10-18 ay) dönemi için eğlenceli ve ilgi çekici alternatifler arasında yer alıyor sesli kitaplar. Eğlendirirken öğretiyor.




Kerem'in sesli kitabı doğum gününde hediye olarak geldi. Doğum günü teması çiftlik olunca böyle bir eğitici kitap tercihi çok şık ve sevimli olmuş, açıkçası en beğendiğimiz hediyelerden oldu :) Kerem hayvanları çıkardıkları seslere göre öğrenmeye bu kitapla başladı ve şu an deve dahil hayvanların çoğunun çıkardığı sesleri taklit edebiliyor. :)))



Bebeklerinizin kütüphanesinde bulundurabileceğiniz kitap önerilerime pedagogumuzun bize önerisi olan bir başkasıyla devam ediyorum... Pearson yayınlarının küçük vak vak serisi. Küçük vak vak çeşitli maceralar yaşıyor ve siz de ona zevkle eşlik ediyorsunuz.

 Bu seride tam 7 kitap var bizde şu an dördü mevcut. Henüz almadığımız diğer üç kitap


  • Küçük Vak Vak-Zıt Kavramlar
  • Küçük Vak Vak-Sayılar
  • Küçük Vak Vak-Renkler




Küçük Vak Vak-Haydi Beni Bul'da anne ördek ve yavruları süslü, paytak, küçük vak vak saklambaç oyunuyor. Sol üstteki ilk fotoğraf bu kitaba ait, saklambaç oynarken saymayı öğretiyor.

Küçük Vak Vak-Yeni Arkadaş'ta minik bir kurbağa suda oynayan yavru ördeklere katılmak istiyor. Küçük vak vak ve kardeşleri kendilerinden farklı olan bu canlıyla arkadaş olabildiklerini görüyorlar. Sağ alt fotoğraf bu kitaba ait.

Bu serideki tüm kitaplar bu şekilde eğitici hikayeler içeriyor. Biz Kerem'e okurken seslerimizi değiştirip role girerek okuyoruz. Bazen hikayeleri değiştirdiğimiz de oluyor :) Eğlenceli bir diğer tavsiyem bu seri kesinlikle :)

Kerem'in kitaplığından sizlere önerebileceğim diğer kitaplar tamamen çocuğum beni çok sevsin, "bak tavşanlar, ceylanlar bile anne-babasını nasıl seviyor evladım sen de bizi sev, çok sev, çok çok sev" alt mesajı içeren iki tatlı kitap :)



Mikado yayınlarına ait bu iki kitapta hayvanlar ve yavrularının büyük güzel resimleri var. İçerisinde kurgusal bir hikaye içermiyor ama bebeğinizin beynine olumlu aile ilişkilerine dair alt mesajlar veriyor. Hikayeleri kendiniz uydurup güzel zaman geçirebilirsiniz. Kerem kitaplar ile şu an çok ilgili, yanımızda kitapları olmadığında bile herhangi bir dergiyi alıp resimlere bakıp hikayeler uydurup vakit geçirebiliyoruz.Ara ara kitap deneyimlerimizi paylaşmaya devam edeceğim, şimdilik bu kadar.
Keyifli okumalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder