Pazartesi

EVDE ETKİNLİK ÖNERİLERİ

Merhaba,

Kerem ile evde yaptığımız montessoriye uygun etkinliklerden birkaçını sizlere fikir olabilmesi için ekliyorum, umarım faydası olur. Çocuklarımızı televizyonun karşısına hapsetmemek ve yaratıcılıklarını sınırlayan oyuncaklardan bir nebze olsun farklı bir şeyler yapabilmek, beraber mutlu anlar biriktirmek için evde beraber yapabileceğimiz bu tarz aktivitelerin gerekliliğine inananlardanım. Bu yüzden zaman zaman evde etkinlik önerileri paylaşımları yapmaya devam edeceğim.

01.10.2016 Kerem 13 aylık


Evde çocuğumuzun gelişimi için yapabileceğimiz ilk etkinlik önerim sepette hapsolmuş oyuncaklar. Herhangi bir sepete bebeğinize zarar vermeyecek bir kurdeleyi gelişi güzel engeller oluşturacak şekilde bağlayın. İçine bebeğinizin ilgisini çekecek oyuncaklar yerleştirin ve onun oyuncakları sepetin içinden çıkarmasını keyifle izleyin. Bıraktığınız boşluklar büyüklü küçüklü olursa el göz koordinasyonunun gelişimi ve büyük küçük kavramlarının algılanması bakımından daha yararlı olur. Bebeğinize birkaç örnek göstererek onu cesaretlendirebilirsiniz. Bu aktivitedeki maksat el becerileri gelişsin ve biraz da aklını kullansın :) Kerem sepetten kurtarabildiği her nesne için bir alkış aldı. Daha bir hevesle hepsini boşaltmaya uğraştı son üç nesne kaldığında aklını kullandı sepeti ters çevirip salladı da salladı :) Sonuç olarak istediğini başardı ve tüm oyuncaklara ulaştı :)





İkinci etkinliğimiz evde kolayca yapılabilecek, hem duyusal hem de ince motor becerilerinin gelişimine yönelik bir aktivite. Çocuklarda ince motor becerisi el ve parmaklardaki küçük kasların yönetilmesine verilen isimdir. Duygusal oyun ise çocuğunuzun duyu organlarını uyaran tüm aktiviteleri içerir. İki ayrı kabımızdan birine nohut doldurdum ve kaşık yardımıyla doludan boşa aktarma oynadık. Aktarırken kaşık kullanması ince motor gelişimini desteklerken boş ve dolu kavramlarını da keşfetmiş oldu.

Tipini severim çocuk!


Çocuklarla evde yapabileceğimiz montessori yaklaşımına uygun üçüncü aktivitemiz duyusal poşet olarak bilinen aktivite. Kalın kilitli poşetlere farklı şeyler konularak hazırlanabilir. Bizim hazırladığımız deniz temalı olacağından mavi duş jeli, sim, pul ve oyuncak deniz hayvanları kullandık.

DUYUSAL POŞET (SENSORY BAG)


Siz de farklı duyusal torbalar hazırlamak için saç jölesi, pasta jölesi, tıraş köpüğü, su, sıvı sabun ve rengarenk gıda boyaları kullanabilirsiniz. Belirlediğiniz temaya göre içine plastik çicekler, küçük oyuncaklar, çakıl taşları, boncuklar ekleyerek bebeğinizin keşfine sunabilirsiniz.

Evde çocuklarınız için hazırlayacağınız bu tarz aktivitelerle hem eğlenceye siz de dahil oluyorsunuz hem de bebeğinizin hayal gücünü, zihinsel ve fiziksel gelişimini desteklemiş oluyorsunuz.

Yazının başında belirttiğim gibi Kerem ile evde yaptığımız montessori etkinliklerini sizlere fikir, bize de anı olması için burada paylaşmaya devam edeceğim. Sizin de bizimle paylaşmak istediğiniz etkinlik fikirleriniz ve önerileriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Gününüz huzurlu ve bol neşeli geçsin🙋




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder