Pazartesi

BİR KÜÇÜK RESSAM MESELESİ...

"15 aylık bir bebek kalem tutabilir." İşte herşey bu cümleyle başladı. Kerem'in eline bir kalem verip önüne kağıdı bıraktım bakalım ne yapacak diye. Hemen karalamaya başladı. Çok sevdi elinden almak ne mümkün halı, koltuk, sehpa nereyi bulduysa karaladı :) Çok müdahaleci davranmayı sevmiyorum o yüzden almadım elinden kalemi, özgürce takıldı sıra temizliğe geldiğinde biraz pişman olmadım değil tabii :) Sonra ertesi gün bi baktım bizim minik kalemlerin kaynağını keşfetmiş sürekli gidip kalem almak istiyor eline "Tamam." dedim "Bu iş böyle olmayacak bizim miniğe bir masa lazım. Haftasonu ikea' ya gidip alalım." Vardır çünkü kafama yatacak bir şey İkea sonuçta...Gittik ama tabii ki eli boş döndük plastik istemiyordum, sağlıklı bulmuyorum. İkea'nın meşhur LATT masa seti de güzel aklımda o masa vardı aslında ama Kerem için ufak kaldı. 

İnternetten montessori tarzı çocuk masa sandalyeleri araştırmaya başladım. Kerem'in odasınıda montessoriye uygun hazırlamıştık zaten. Montessori, evde çocukların kendi işlerini kendilerinin yapabileceği ortamlar hazırlayarak,onların kendi kendilerine yetebilme becerilerini ve özgüvenlerini desteklemeyi savunur. İşte böyle bir arayışa girişmiştim güzel bir çizim masası doğal ve kullanışlı..





İnternetten alıntıdır

İnternetten alıntıdır

İnternetten alıntıdır



Allahım bunları görünce artık iyice başka hiç bir masayı beğenmez oldum mu? Ama bunlar hep yurtdışı sitelerde satışta ve çokta pahalılar. İşte ben böyle bir hal içindeyken aslında derin keder içindeyken birden o meşhur reklam geldi aklıma "Benim annem hem doktor, hem ahçı, hem öğretmen, hem kuaför, hem ayakkabı bağlayıcısı :)" Kerem'in annesi bir çok şey belki ama asıl babası yok muuu? İşte o tam bir hem doktor hem mühendis hem marangoz hem tamirci hem şoför, ahh şoföör şofööör :)  Hemen koştum yanına "Aşkım aradığım masayı buldum ama seni biraz yoracağız." dedim. Sonra bulduğum resimleri gösterdim "Kırmızı gibi olsun ama diğer taraftada çizdiği her resmi yırtmak zorunda kalmadan saklayabilmemiz için bir rulo daha olsun çevirdikçe diğer taraftan biriksin" dedim. Masaların yurt dışı satış fiyatlarını duyunca hemen "Tamam" dedi.
"Olur ben yaparım bunu ya çocuk oyuncağı." Şaka bir yana sağolsun hiç üşenmez ben bulurum o yapar Kerem'in doğum gününde de çok yardımcı olmuştu.

Önce ölçülere karar verdik, Serdar çizdi parça boyutlarını çıkardı ve gittik koçtaş'tan ahşap malzemelerimizi aldık. (Çam tercih ettik.) Bu tarz yapı marketlerde aldığınız ham ahşabı istediğiniz ölçülerde kestirebiliyorsunuz. Tabii ki al monte et kadar da hazır olmuş olmuyor ama işiniz büyük ölçüde rahatlıyor. Sonra Serdar montaj yapacağı yerlere matkapla ince vida deliği açtı ahşabın montaj sırasında çatlamaması için bu önemli. 600 lük ince zımparayla da bir güzel zımparaladıktan sonra taa taaam geriye bir tek montaj işi kalıyor. :)






Sonuç mu? Masa sandalye takımı benim çok içime sindi. Tertemiz, pür-i pak, doğal, kaliteli, işlevsel bir masası oldu Kerem'in. Serdar bizim için bir şeyler üretebilmenin mutluluğunu yaşadı. Masa bir haftada hazırdı. Serdar bir hafta yoruldu, ince ince uğraştı ama hayatımızın sonuna kadar anacağımız bir masamız oldu emekle işlenen :) Kerem mi? O dünden beri inmiyor masasından :) Oyununu da orda oynuyor karalamalarını da orda yapıyor. Uzunca bir süre de aktif kullanacak gibi. Düşündüğümüze araştırdığımıza uğraştığımıza değdi yani değerde zaten :)

Masamızın bitmiş halinin ve Kerem'in fotoğraflarını aşağıya bırakıyorum. Hadi sizde çocuklarınız için sıvayın kolları hiç bir şey yapamıyorsanız eşlerinizi dürtün :) Onlara değerli şeyler bırakalım, üretelim ki bizi örnek alsınlar tüketim toplumunun koşullanmış bireyleri olmaktan sıyrılabildiklerince sıyrılsınlar! :) Fikir, öneri ve aklınıza takılan sorularınızı bekliyorum.





Görüşmek üzere :)

09.01.2017

2 yorum:

  1. Merhaba,tebrikler iyi günlerde kullanın bende ikea ile yetinmek istemyenlerdenim. Acaba ölçülerin yazdığı proje kagidiniz duruyor mudur? Bir de kaça mal oldu diye sorsam. Şimdiden teşekkürler inşallah bize ilham ve nasip olur

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ölçüleride paylaşabilir misiniz lütfen

    YanıtlaSil