Pazartesi

BALKABAĞI (7 AY+)

Balkabağına ait iki tarifim var. Birincisi çorba, diğeri muhallebi tarifi. Balkabağı çorbası belki pek çoğumuza yabancı bir lezzet ancak balkabağının faydalarını öğrendiğimde Kerem'in mutlaka tüketmesi gerektiğine karar verdim. Kerem şeker tüketmediği için balkabağını tatlı olarak sunamazdım. İşte tam da böyle bir arayış içerisindeyken tanıştık bu çorbayla :)

Ben içtim mi? Hayır, denemedim bile :) Ama bebekler için iyi bir alternatif.

Balkabağının faydalarına Gurme bebek sayfasından bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yalnız şunu söylemeliyim çok iyi bir A vitamini ve beta karoten kaynağı, göz ve beyin sağlığı için mükemmel. Bu sebeple mutlaka balkabağını sevdirebilmek için farklı tarifler deneyerek vazgeçmemenizi öneririm.


1)BEBEKLER İÇİN BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ

1 Portakal büyüklüğünde soyulmuş balkabağı 
1 Çorba kaşığı pirinç
1 Küçük patetes
1 Küçük havuç (büyükse yarısını kullanın)
1,5 su bardağı su 
Tavuk suyu

Tüm malzemeleri tencereye koyup haşlayın daha sonra süzgeçten yada blenderdan geçirin.En son üzerine biraz zeytinyağı gezidirin.Bebişlere afiyet olsun:)


2) BALKABAKLI İRMİKLİ MUHALLEBİ TARİFİ

1 Parça soyulmuş balkabağı
2 tatlı kaşığı irmik
1 Ajda çay bardağı su ya da süt (Süt 1 yaşından sonra kullanılabilir, 1 yaşından küçükse kesinlikle su olmalı)
1 Tatlı kaşığı pekmez

İrmiğimizi ne çok koyu ne de çorba gibi olmayacak şekilde muhallebi kıvamında pişiriyoruz balkabağınıda ayrı bir yerde haşlayıp eziyoruz.Sonra pişen irmiği ve balkabağını bir kasede karıştırıp üzerine pekmez gezdiriyoruz.Eğer bebeğinizin ayı uygunsa içine yarım cevizi de iyice döverek ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder