Cumartesi

EVDE MONTESSORİ ETKİNLİKLERİ--AY KUMU


Merhabalarrr :) Blogumda zaman zaman  Kerem ile evde yaptığımız etkinlikleri de paylaşacağım. Bu etkinlikleri genel olarak montessori yaklaşımına uygun olarak uygulamaya çalıştığımızı belirtmeliyim.

Peki Montessori nedir?

Montessori her çocuğun, kendine özgü bir gelişime sahip bireysel bir kişilik olduğunu ve kendi kapasitesi doğrultusunda öğrenebileceğini savunur. Temel mantığı belirli sınırlar içinde özgür ama sorumluluk alan çocuklar yetiştirebilmektir. Çok kapsamlı olan bu montessori ile çocuk yetiştirme yaklaşımından zaman zaman bahsedeceğim. Biz şimdi çok eğlendiğimiz etkinliğimize geçelim :)



AY KUMU NASIL HAZIRLANIR?
  • 6  Su bardağı un 
  • 2  Su bardağı irmik
  • 1 Su bardağı sıvı yağ (Bebe yağı da kullanılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
Ben denemek için yarım ölçüden yaptım siz de ilk etapta öyle yapabilirsiniz. Kurabiye tarifi gibi tarif verdim bakın size :) yapın yapın oynayın :)






Ay bu ne kadar çok malzeme diye düşünmeyin sakın :) ağzı kapaklı bir kapta buzdolabında iki üç haftaya yakın saklayabilirsiniz.

Kıvamı ne çok kuru, ne de vıcık vıcık olmamalı. Şekil verildiğinde tutacak ama biraz da dökülen bir kıvam:)Anladınız anladınız siz onu :)




Ay kumu ile oynayan çocuğumuzun hem parmak kasları, yani ince motor becerilerinden biri gelişmiş oluyor, hem de çocukların hepsi kum ve suyla oynamaya bayıldığından eğlenceli vakit geçirmiş oluyorlar.Ayrıca farklı dokuda bir materyal ile oynaması bebeğinizin negatif enerjisini de atmasını sağlayacaktır.


 Bakınız şekil A bizim şapşik sıpa. Bayıldı bayıldı:)



Tabi uslu uslu oynamaz benim oğlum üstünün başının geldiği son hal aşağıda. Ne demiştik başta? Belli sınırlar içinde ama özgür oynayan, keşfeden mutlu çocuklar:)
Annesine iş çıkardığının da farkında sıpa :)





Yazımda anlattığım Montessori Etkinlikleri hakkında birçok bilgiye bu konuda oluşturulan platform üzerinden ulaşabilirsiniz. Montessori Felsefesi Platformu: http://www.montessorifelsefesi.com



Mutlaka deneyin! Şimdiden mutlu oyunlar dilerim...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder