Pazartesi

AVOKADONUN BEBEKLERE FAYDALARI NELERDİR ve NASIL TÜKETİLMELİDİR? ( 7 AY+)



Avokado bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi için muhteşem bir yağ kaynağı. Hem de içinde kolesterol yok ama bol bol lif var. İçerdiği E vitamini ve demir ile bebekler için tam bir sağlık kaynağı. Avokado yağı bebeğinizin sinir sistemi  ve beyin gelişimi için süper bir destek çünkü anne sütündeki yağ ile çok büyük benzerlikler taşıyor.
Avokado, bebeğinizin bağışıklığını güçlendirirken hastalıklardan koruyor ve vitamin eksikliğini önlemeye yardımcı oluyor.

Ek gıdaya geçen anneler tarafından çokça tercih edilmelidir çünkü pişirme gerektirmez, sindirimi kolaydır ve lezzetlidir. Ama hassas bünyelerde alerjik olabileceğini unutmayıp bebeğinizi avokado tadımına başlatmadan önce doktorunuza danışmanızı öneriririm.

Avokado tadımına başladığınızda da öncelikle yarım olgun avokado ile başlayıp üç gün kuralını uygulamalısınız. Üç gün kuralı ek gıdaya başlayan tüm annelerin bildiği gibi, bebeğe yeni bir gıda tattırılırken henüz yemediği hiçbir besinle birlikte verilmemek kaydıyla yeni gıdanın üç gün yavaş yavaş verilerek alerjen durumunun gözlenmesidir.



Avokadoyu bebeğinize püre olarak sunabilirsiniz. Seçerken yumuşak olanları seçmeye özen gösterin sert avokado henüz olgunlaşmamıştır. Eğer elinizde sert bir avokado varsa onun çabuk olgunlaşması için yanına bir iki elma koyup oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Daha hızlı olan çözüm ise avokadoyu bir kese kağıdı ya da gazete kağıdına sarmaktır. Avokado bu yöntemle bir gün içerisinde yumuşar.


Olgun avokadoyu ikiye kesip çekirdeksiz kalan tarafı kaşıkla oyup sonra çatalla ezerek püre haline getirebilirsiniz hatta yeteri kadar olgunlasmıs avokadonun kabuğu tıpkı muz kabuğu gibi kolay soyulacaktır.




Bebeğinize ilk olarak yarım avokado vermeye başlayacağınızdan önce çekirdeksiz yarıyı tüketmeniz diğer yarıyı çekirdeğiyle saklamanız önemli çünkü üzerinde kalan çekirdeği diğer yarımın kararmasını ve bozulmasını 1-2 gün engeller.


Bebeğiniz avokadoyu sade olarak tüketmekten hoşlanmayabilir. Kerem de tek başına tüketmeyi tercih etmiyor, ben o yüzden ya bir muzu da püre haline getirip karıştırıp veriyorum ya da yoğurtla birlikte veriyorum. Bir yaşını biraz geçmiş bebekleriniz için bal artık serbest olduğundan avokadoyu güzelce püre haline getirip bal ve ince çekilmiş cevizle karıştırıp tam buğday ekmeğinin üzerine sürüp de verebilirsiniz. Bebeğinizin damak tadına uygun farklı alternatifler geliştirmek sizin elinizde :) Kısacası bir şekilde tüketin tükettirin :)

1 yorum:

  1. Kendime doğal avokado sabunu almak istiyorum. https://www.naturasabun.com/urun/avokado-sabunu/ buradaki ürünü kullanan beğenen var mı? Ben biraz inceledim sanırım %100 doğal avokado sabunu. Toptan da alabilirim o yüzden titiz davranmak istiyorum.

    YanıtlaSil